- 3 عضو
- بیشتر...
-
عضو هیئت علمی گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانیدکترای تخصصی مدیریت خدمات بهداشتی درمانیمرتبه علمی: دانشیار
-
عضو هیئت علمی گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانیدکترای تخصصی سیاست گذاری سلامتمرتبه علمی: استادیار
تاریخچه رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی:
سابقه آموزش رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی به سال ۱۳۳۵و برنامه وزارت بهداری برای آموزش کادر درمان بیمارستان ها برمیگردد.
از سال ۱۳۴۰دروس مرتبط با آموزش کادر درمان در چارت برخی از رشتههای پزشکی دانشگاه تهران قرار گرفت و بعدها دستخوش تغییراتی شد. تا اینکه در نهایت در سال ۱۳۶۴ طرح دوره کارشناسی مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی به تصویب رسید و این رشته وارد رشته های آکادمیک گروه علوم انسانی در دانشگاه ها شد.
در حال حاضر رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دوره دکترا در چندین دانشگاه کشور برای داوطلبان علوم انسانی ارائه می شود
هدف از تحصیل رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی:
به بیان ساده، هدف از تحصیل رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی کسب دانش و تجربه لازم برای بدست آوردن بهترین نتیجه از امکانات مراکز درمانی و بهداشتی است. البته باید در نظر گرفت که این عمل بایستی با رضایت کارکنان و بیماران نیز همراه باشد. این رشته درحقیقت به داوطلبان نحوه ارائه بهترین خدمات در کمترین زمان را می آموزد.
رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی با بررسی دروس مدیریت و تطبیق آن با دروس بهداشتی نحوه اداره شبکههای مختلف نظام بهداشت و درمان را بررسی می کند
دانشآموختگان این رشته هم اکنون می توانند در سه مقطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکترا می توانند به تحصیل رشته بپردازند.
رشته مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی برای چه افرادی مناسب است ؟
این رشته برای چه افرادی مناسب است؟ در ساده ترین جواب باید گفت، افرادی که به حضور در مراکز درمانی مانند بیمارستان ها، درمانگاه ها و کلینیک ها علاقه داشته باشند.
فارغالتحصیل این رشته عموما به عنوان مدیر بخش بهداشت و درمان در بیمارستان ها و درمانگاههای مختلف فعالیت کرده و دائما با بیماران برخورد خواهند داشت. استرس، اضطراب و در مواقعی نارضایتی و برخوردهای تند از مهمترین دغدغه ها و سختیهای افراد فعال در این رشته محسوب می شود.
لذا فارغ التحصیلان رشته مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی می بایست علاوه بر علاقه به فعالیت روزانه در مراکزی بیمارستانها باید از پختگی، تحمل و شکیبایی زیادی در مواجهه با افراد برخوردار باشد. همچنین داشتن قدرت رهبری و تصمیمگیری قاطع یکی دیگر از فاکتورهای موفقیت افراد در این حیط کاری محسوب می شود.
کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی:
داوطلبان چه رشته هایی میتوانند در مقطع کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی شرکت کنند؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم، داوطلبان گروه های آموزشی انسانی و ریاضی مشکلی برای شرکت در کنکور کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشی درمانی نخواهند داشت.
در حال حاضر بسیاری از پذیرفته شدگان این رشته جزء داوطلبان رشته های انسانی و ریاضی هستند.
مهارت های کاربردی داوطلبان رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی:
دانشجویان رشته مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی علاوه بر آموزش دروس تخصصی رشته خود در زمینه ارتباط با کادر درمان مدیریت بخش های مختلف مراکز بهداشتی و …در دوره تحصیل خود با مهارت های زیر آشنایی جامعی پیدا می کنند:
- داروشناسی
- مدیریت اختصاصی واحدهای بیمارستانی
- استانداردهای بیمارستان
- کاربرد کامپیوتر در مدیریت بیمارستان
- روابط درون بخشی و برون بخشی بیمارستان
- سازمان و مدیریت بهداشت و درمان در ایران
- ارزیابی مراقبت های بهداشتی و درمانی
- برنامه ریزی مدیریت استراتژیک در نظام بهداشتی و درمانی تطبیقی